duminică, 4 ianuarie 2015

Ruladă de pui cu cârnaţi de casă



Pentru masa de Revelion, printre altele, am pregatit o delicioasa rulada de pui; inspiratia mea a fost Rocsy.
Particip cu aceasta reteta la concursul Masterchef la mine acasa cu Sun Food, de pe blogul Laura Adamache Retete Culinare.


Ingrediente: 4 jumatati de piept de pui,
4 carnati de casa,
fasii de ardei rosu/gogosar (eu am avut pus la congelator, deci le-am lasat la dezghetat mai intai),
cascaval (optional),
8 cubulete de unt,
1 cutie de rosii decojite, in suc de rosii (de la Sun Food),
1 foaie de dafin,
sare, piper,
2-3 catei de usturoi,
boabe de piper, oregano.



Batem usor cu ciocanul de snitele pieptul de pui, spalat si tamponat cu prosoape de bucatarie. Condimentam fiecare bucata cu sare si piper, dupa gust.

Asezam pe fiecare felie de piept cate un carnat de casa si fasii de ardei/gogosar; eu am pus si niste fasii de cascaval, care s-a topit la copt si a dat o nuanta delicioasa preparatului (dupa gustul meu, desigur ;) ). Rulam strans carnea, prindem cu scobitori, sau cu snur din silicon (eu nu am, dar voi avea :D).

Punem ruladele intr-o tava/vas termorezistent, le presaram cu oregano. Tocam rosiile decojite (eu le-am lasat asa, intregi); adaugam foaia de dafin, usturoiul, boabele de piper. Pe fiecare rulada punem cate doua cubulete de unt. Eu am adaugat si o cana cu apa la sucul de rosii, si am avut mai mult sos.



Acoperim vasul cu folie de aluminiu, intepam ici-colo cu o scobitoare si dam la cuptor (preincalzit, la 180-200 de grade). Dupa o ora, inlaturam folia de aluminiu si mai lasam vasul in cuptor cca 20 de minute. Intre timp o stropim cu sosul din tava, de 2-3 ori.

E buna si calda, dar si rece.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu