luni, 5 ianuarie 2015

Panna cotta cu ananas



Minunat desert panna cotta asta! Nu m-as satura, cred, nici cu trei portii... Am gasit o varianta pe blogul Laurei Adamache  si cred ca e un moment potrivit sa-i transmit o imbratisare virtuala: multumesc, Laura, pentru inspiratie! Am incercat multe dintre retetele ei, sunt bine redactate, iar fotografiile sunt desavarsite!

Parada acestei luni, a imbratisarilor virtuale, este gazduita de Stefania.

Sa revenim la reteta ;)



Ingrediente: 400 ml smantana naturala lichida pentru frisca,
75 ml lapte,
70 g zahar pudra,
1 plic zahar vanilat,
10 g gelatina,
100 g piure ananas (am folosit o conserva Sun Food).

Pentru topping eu am folosit 100 g fructe de padure (congelate),
2-3 linguri zahar
(Laura propune un sos caramel).



Mod de preparare: Punem gelatina la inmuiat, in apa rece, cat s-o acopere, timp de 10 minute.

Pasam bucatile de ananas (scurs) cu ajutorul unui blender pana obtinem un piure fin.

Punem frisca, laptele, zaharul si zaharul vanilat intr-o craticioara si amestecam, pe foc mic, pana cand amestecul se apropie de punctul de fierbere (nu fierbem!). Oprim focul, adaugam gelatina hidratata si amestecam pana aceasta este dizolvata.

Adaugam si piureul de ananas si omogenizam.

Turnam compozitia in forme (eu am folosit 5), lasam la racorit. Cand s-au racit formele le transferam in frigider, pentru 3-4 ore.



Pentru topping am pasat fructele de padure si le-am pus intr-o craticioara impreuna cu zaharul; am tinut pe foc, amestecand continuu, pana s-a topit zaharul. Am trecut amestecul prin sita. L-am turnat rece peste panna cotta.







Minunata!!

3 comentarii:

  1. Ce desert minunat! Alexandrina, sa ai un an rodnic, cu sanatate si bucurii! Pup fetele frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata minunat. Nu am ami facut panna cotta pana acum, dar as vrea sa incerc. Sunt curioasa daca imi iese. :-D

    RăspundețiȘtergere